Szolgáltatások

Helyszíni felmérés

A megfelelő kéménybélelési technológia kiválasztásához fontos, hogy lássuk a helyszíni adottságokat, műszaki lehetőségeket. Éppen ezért ez a szolgáltatásunk díjmentes!

Pontos ár kalkulációt ezután tudunk készíteni és küldeni e-mailben.

Fontos a számunkra, hogy a megrendelővel közösen találjuk meg számára legjobb, legkedvezőbb árfekvésű módszert.

szolgaltatasok4

Kéménybélelés alumíniummal

Nyitott égésterű, gáztüzelésű kazánok esetén alkalmazható a megfelelő vastagságú alumínium az égéstermék elvezetésre. Olyan kéményekbe ajánlott, ahol a belső keresztmetszet elég nagy a béléscsőhöz képest. Merev és flexibilis formában is van lehetőség a kivitelezésre.

alumin

Kéménybélelés FuranFlex technológiával

100%-ban magyar találmány, egy világszabadalom, ami szinte egész Európában elterjedt. Kompozit műgyanta alapú k, a beépítés előtt lágy állapotú a cső. Nyomásra tágul, hőre pedig keményedik, ezért alkalmas elhúzott kémények bélelésére is. Létezik merev, a gyártó által (Kompozitor Kft.) előre elkészített méteres, tokos kivitelben is (Furanfix).

Új, zárt égésterű és kondenzációs kazánokhoz is használható.

Szilárd tüzelésű kályhákhoz, kandallókhoz is fejlesztett a gyártó műgyanta alapú bélésrendszert FuranFlex RWV néven.

furan

Saválló acél

Nyitott égésterű készüléknél használt kéménybélés rendszer. A kilépő füstgáz magas hőmérséklete miatt szükséges a saválló acél kémény elemek használata. Kandallókhoz és szilárd tüzelésű kazánokhoz kerül beszerelésre, melyek égéstermék-elvezetőjét kötelezően bélelni kell. Nagy előnye, hogy tartós, belső felülete sima és a hőt kevésbé tartja, ami a füstgáz miatt fontos.

acél cső

Szerelt kémény

Falazott kémény hiányában, gyors kivitelezés esetén alkalmazott technológia. A többhéjú rendszer elemek a felhasználásnak megfelelő hőszigetelő anyaggal vannak ellátva (gáz és szilárdtüzelésnek megfelelően).

Abban az esetben, ha nincs más lehetőség, légudvarban/tűzfalon is kialakítható akár kondenzációs kazánhoz is, így elvezetve az égésterméket.

A régi eternit „kéményeket” is ilyenre cseréljük, mert sokkal jobb, biztonságosabb megoldás.

szerelt kémény 06

Füstcsövek cseréje

Sok esetben a kéményseprők az éves ellenőrzéskor hibákat, szabálytalanságokat észlelnek és ezek javítását írják elő. Ilyen például a füstcsövek állagromlás miatti cseréje, vagy a tisztíthatóság/ellenőrizhetőség hiánya.

Cégünk ezen problémák elhárításában is segítséget nyújt!

 

fustcsocsere3

Levegőutánpótlás

Nyílt égésterű készülékeknél gyakori probléma az égéshez szükséges levegő biztosításának hiánya. Ez egy fontos szempont, mégis sokan nem foglalkoznak vele, pedig balesetet (legrosszabb esetben halált is) okozhat!

Van lehetőség ezek beépítésére falba és nyílászáróba, a tüzelőberendezés és a kémény paramétereit figyelembe véve. Ennek megfelelőségét igazolóan a kéményseprő hatóság kér egy szakember által elvégzett hő-, és áramlástechnikai méretezést, melyben a mérnök igazolja, hogy az adott kéményre kötött készülék biztonságosan üzemeltethető.

levegőutánpótlás03

Tetőbiztonság

A kémények ellenőrzése nem csak az alján, hanem a teljes nyomvonal hosszában történik, ezért a tetőn kívüli szakaszt is minden időjárási körülmény között biztonságosan meg kell tudni közelíteni a szakhatóság embereinek. Ennek céljából jöttek létre a specialisták által kiépíthető tetőbiztonsági rendszer elemek (tetőjárdák, tetőkibúvók).

A tetőkibúvó a felső ellenőrzés egyik legfontosabb eleme, amely a tető héjazatán kívülre való kijutást hivatott biztosítani.

Kéményseprő járda/tetőjárda a kémény legfelső pontjának biztonságos megközelítésére szolgál, amennyiben az nem elérhető távolságban (közvetlen közelében) van a tetőkibúvótól. Az épületek kialakítása miatt sokszor életveszélyes dolog ennek kiépítése, ami a tulajdonos vagy társasház kötelezettsége. Többféle gyártó, többféle típusú rendszere áll rendelkezésre ennek a problémának az elhárítására.

biztonság

Kamerás vizsgálat

Kamerás vizsgálat során megállapítható a kémény pontos hossza, van-e benne elhúzás, idegen rákötés, szűkület, dugulás. Gyors és hatékony módon derül ki kérdéses esetekre a válasz.

4106_2

Láncos (gépi) tisztítás

A szilárd tüzelésű kémények esetében alkalmazzuk, amikor a falazott téglakémény belső falazatán lerakódás van (kátrány). Egy dupla spirálos tömlő segítségével, edzett forgó lánccal a kátrány téglasíkig eltávolításra kerül és a kémény újra teljes keresztmetszetében használható.

kátrány

Tömörségvizsgálat (nyomáspróba)

A szakhatóság kéménykivitelezés után nem csak szemrevételezéssel, hanem egy precíziós műszeres ún. tömörségi vizsgálattal ellenőrzi, hogy a túlnyomásos kéményrendszer megfelelő-e.

Cégünk a szakhatóság által is használt Wöhler DP 600-as műszerrel végzi el ezt a vizsgálatot.

Chimney-Test-Wohler-DP600

Engedély ügyintézés

Munkánkat az aktuális szabályozásnak megfelelően készítjük el. Alapesetben az elkészült munkát a szakhatósággal a munka elkészülte után megvizsgáltatjuk, és az erről általuk készült dokumentációt (kéményseprő szakvéleményt) a tulajdonos rendelkezésére bocsátjuk. Szükséges bevonnunk egy harmadik felet, aki egy hő-, és áramlástechnikai méretezést készít, mellyel alátámasztja papíron is a kémény működését.

Természetesen ebben is segítünk, hogy Önnek ne legyen az ügyintézéssel dolga!

enged