Jó tudni

Telefonos vagy internetes megkeresés után, egy ingyenes helyszíni felmérést követően végzünk kalkulációt és küldünk egy árajánlatot e-mailben.

A munka megrendelése után időpontot egyeztetünk a kivitelezésre.

A munka elvégzése után kitöltjük a hatóság által kért formanyomtatványokat.

Elkészíttetjük a hő-, és áramlástechnikai méretezést a cég mérnökével (ez általában 1, maximum 2 nap).

Leadjuk a megrendelést a szakhatóságnál, ezzel időpontot kapva a műszaki vizsgálatra.

Az adott nap után körülbelül 10-15 munkanap után elkészítik az engedélyt, melyet cégünk átvesz és eljuttat a megrendelőnek személyesen, vagy postai úton.

Mi általában nem vagyunk jelen a vizsgálat időpontjában a helyszínen, hiszen egy napra több általunk kivitelezett címet is vizsgálhatnak, ebből kifolyólag nem tudunk mindenhol ott lenni.

Budapesten kívül az engedélyt a kéményvizsgáló a helyszínen állítja ki és hagyja ott a tulajdonosnak.

A munkálatok általában falbontással járnak, ami porral, kosszal párosul. Igyekszünk a lehető legkevesebb maszatolással dolgozni, letakarni/megóvni a helyiségben lévő értékeket. A keletkezett sittet összetakarítjuk, de a munkálatok után a tulajdonos igény szerinti takarítására is szükség lehet.

Fontos megjegyezni, hogy a kémény felső részét is meg kell tudnunk közelíteni a munkavégzés ideje alatt. Amennyiben ehhez, padláskulcs szükséges, azt a tulajdonosnak kell biztosítani. Ha egy közbenső személy bevonása szükséges (csak egy felső lakó lakásán keresztül lehet kijutni a tetőre a kéményhez) úgy ez nem csak a munkavégzés idejére fontos, hanem a műszaki vizsgálatra is!

Amennyiben ez nem áll rendelkezésre az adott napon, úgy a kéményseprő vizsgálat meghiúsul, és új időpontot kell kérnünk, amitől jelentősen elhúzódhat az engedély készhez vétele! Általában 2-3 héttel a vizsgálati időpont előtt már tudjuk a pontos napot, amikor biztosítani kell a feljutást.

A kéményseprők csak a felszerelt tüzelőberendezéssel együtt tudják az engedélyt megadni, aminek a vizsgálat időpontjában a helyén kell lennie, összekötve az égéstermék-elvezetővel. Ennek a feltételnek a hiánya is az előbb említetteket eredményezi.